Evenimente

dec 12, 13 Concert Irina Popa & The Sinners la Victoria Jazz Festival

Victoria Jazz Festival, o reuşită

 

Oraşul Victoria a fost sîmbătă, 7 decembrie a.c., pentru iubitorii de jazz, centrul artistic al ţării. Restaurantul ,,Paradis" unde a fost organizat Festivalul de Jazz, ediţia a IV-a, a fost neîncăpător. Artistul Victor Hoajă a fost sufletul festivalului reuşind să organizeze un eveniment deosebit folosind o tehnologie de ultimă generaţie prin ,,Armonia Group".

 

Participanţii au avut parte de muzică bună, artişti renumiţi şi de o armosferă demnă de marile festivaluri internaţionale. Evenimentul a fost prezentat de Florian Lungu denumit ,,părintele Jazz-ului românesc". Primul care a urcat pe scenă a fost artistul Victor Hoajă şi Armonia Group. ,,De la ediţie la ediţie avem un public tot mai numeros şi sînt fericit că foarte mulţi tineri din oraş sînt prezenţi la ,,Victoria Jazz Festival". Acest eveniment vreau să devină un brand pentru oraşul Victoria şi nu ne vom opri aici, promit ca festivalul să devină unul internaţional. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri, Primăria Victoria şi Consiliul Local Victoria, şi sponsorilor care ne-au susţinut financiar" a spus Victor Hoajă. Au ajuns la Victoria pentru festivalul de Jazz tineri din toată ţara. 

Florian Lungu a făcut senzaţie
 

     Prezentatorul festivalului a fost Florian Lungu care are o vastă experienţă în prezentarea unor evenimente de acest gen. În decursul anilor a prezentat sute de festivaluri şi concursuri de Jazz, a avut peste 7000 de emisiuni de radio şi 1000 de emisiuni TV, toate despre jazz. ,,În urmă cu patru ani Victor a venit la mine, la Bucureşti, şi mi-a spus că vrea să organizeze un festival la Victoria. M-am bucurat cînd am auzit şi i-am spus că voi veni la Victoria. Victor este un inimos şi un bun organizator, toate evenimentele au fost o reuşită. A ştiut să fie echilibrat şi s-a întins atît cît a fost ,,plapuma". El este părintele festivalului pentru că a reuşit să convingă personalităţi şi autorităţi să susţină acest festival. Nu mai vorbim de dotarea cu sunet, lumini şi instrumente. Îmi face plăcere să fiu din nou la Victoria" a spus Florian Lungu. După o prezentare riguroasă făcută de Florian Lungu primul care a urcat pe scenă a fost Mihai Farkaş, făgărăşanul care ne-a reprezentat la ,,Vocea României". Tînărul a interpretat două melodii şi a adunat ropote de aplauze pentru talentul şi vocea lui. 

Tinerii de la ,,Youvenis" au încîntat publicul
 

     Prima trupă a serii a fost ,,Youvenis" de la Întorsura Buzăului. Cu Vlad Ştefan Tohănean la tobe, ajutat de Andrei Damian Rusu la chitară, Paul Cristian Dragomir la bas şi Fabian Alberto Ronam la clape şi solistul vocal Bogdan Apeşcăriu. Trupa a oferit publicului un spectacol de neuitat. Această trupă s-a înfiinţat în 2007 şi a reuşit să obţină multe premii la festivaluri şi la concursuri chiar dacă sînt foarte tineri. 

Ropote de aplauze pentru Irina Popa şi ,,The Sinners"
 

     A urmat ,,The Sinners" cu Cornel Cristei la pian, Iulian Vrabete la chitară bas, Relu Bitulescu la tobe şi cunoscuta artistă Irina Popa. Prin repertoriul lor, au demonstrat publicului că sînt pasionaţi, creativi şi tehnici. Ritmul rafinat a fost fenomenal, spectatorii au aplaudat în ritmul muzicii, iar admosfera a fost de nedescris. ,,Mă bucur că am ajuns într-un oraşel atît de frumos, curat şi liniştit de la poalele miunţilor. Seamănă foarte mult cu oraşele din Norvegia şi Alaska. Nu am fost la ediţiile trecute, dar ne bucurăm că am ajuns la ediţia a IV-a. Mă bucur că mai există oameni cu voinţă şi dragoste pentru muzică şi astfel au reuşit să organizeze un eveniment deosebit. Tot respectul pentru iniţiatori acestui minunat festival" a spus Iulian Vrabete de la trupa ,,The Sinners". 

Un final incendiar
 

     Seara a fost încheiată de un ,,Jam session" care a reunit toate trupele pe scenă alături de Victor Hoajă. Împreună au cîntat cu pasiune nebună şi o inspiraţie pe care doar marii artişti pot să o arate. A fost un final de festival extraordinar. Seara s-a încheiat cu promisiunea organizării ediţiei a V-a în 2014. ,,Victoria Jazz Fesival" a fost organizat prima dată în 2010, ca următoarea ediţie să-i urmeze la 3 decembrie 2011, iar a treia în 24 noiembrie 2012. ,, Sperăm ca în anii următori ,,Victoria Jazz Festival" să devină un brand al Oraşului Victoria, o şansă de renaştere culturală a zonei" a spus Victor Hoajă. 

- ,,Vă salut în numele consiliului local şi a domnului primar Gheorghe Cristian. Mă bucur că la noi în oraş se organizează astfel de evenimente. Vreau să vă spun că avem parte de mai multe festivaluri cum ar fi Festivalul de toacă, Festivalul de colinde, Festivalul de Jazz şi bineînţeles Festivalul de film care a debutat din acest an" a spus consilierul local Olimpia Beca.

- ,,Mă bucur că am ajuns la acest eveniment şi vreau să-i mulţumesc lui Victor pentru acest spectacol. A fost superb toate trupele au fost extraordinare. Vocea Irinei Popa a fost o surpriză extrem de plăcută, iar finalul a fost de minune" a spus Mihai Popa.

- ,,Nu puteam lipsi de la un astfel de eveniment. Am venit special de la Sibiu pentru acest festival de jazz. Regret că am lipsit de la celelalte ediţii, dar cu siguranţă la următoarele nu vom lipsi" a spus Ioana Rugiubei.

 

(Ziarul 'Monitorul de Fagaras')

 

Comentarii

comments powered by Disqus
Powered by CouchCMS