Aparitii Media

dec 12, 11 Jazzul renaste impreuna cu Irina Popa - interviu MuzicaBuna.ro

"I have a dream, a song to sing" - asa incepe celebra piesa ABBA si asa incepe si visul Irinei Popa. Personal am crezut mereu in muzica, in existenta ei, chiar si in momentele in care industria pare-se sa fi facut din ea un joc murdar al intereselor, dar acest nou album lansat chiar ieri pe scena clubului "La Scena", intitulat sugestiv "The Dream" e dovada palpabila ca iubitorii de muzica buna nu au crezut degeaba in ceea ce inseamna arta muzicala la cel mai inalt nivel.

Asa cum sugereaza si titlul acestui articol, noul si in acelasi timp si primul album lansat de tanara Irina, este unul ce reinvie jazzul, un gen muzical care sper eu, cu acest pas curajos al compozitorului Cornel Cristei si vocalul deosebit al Irinei Popa, sa reintre in trendul muzical romanesc. "The Dream" este un album curajos, avantgardist, un material de consistenta matura din toate punctele de vedere. Cele 10 piese de pe album prezinta muzica jazz din toate perspectivele posibile, oferind publicului o experienta inedita. Cum a luat nastere acest material, ne povesteste chiar Irina.

Irina Popa este cu siguranta un nume care dupa lansarea noului tau album, va fi unul mult mai cunoscut. Zi-ne si noua de unde ai aparut? Cum a luat practic nastere artista si primul sau album?

Multumesc frumos! Sunt convinsa ca pentru cei ce vor aprecia acest album,Irina Popa va reprezenta un nume mult mai cunoscut. Sunt originara din Galati. Prima mea aparitie pe o scena a avut loc la varsta de 5 ani,cand faceam parte din Grupul Strumphi,din cadrul Clubului Copiilor. Era un inceput de nutrire a sentimentului de dezvoltare artistica,si de descoperire a ceea ce aveam sa dezvolt peste o vreme.In momentul in care mi-am dat seama de potentialul vocal pe care il detineam, mi-am dorit sa obtin si pareri avizate, asa incat am inceput sa particip la concursuri muzicale, unde reuseam sa castig aparte de premiul cel mare, si aprecierea oamenilor de muzica. Unul din primii muzicieni caruia i-am starnit interesul artistic a fost Cornel Cristei.Este o surpriza placuta, ca iata, primul meu material discografic este lucrat in colaborare cu el. Cunoscandu-ne de ceva timp, si avand incredere in talentul si viziunea mea, mi-a trimis sa ii ascult materialul, compozitiile proprii, si fara ezitare am spus da, pentru ca am simtit originalitatea lui creativa si posibilitatea mea de a transforma piesele prin imaginatia interpretativa. Asa s-a nascut 'The Dream'.

Citeste mai departe pe MuzicaBuna.ro

Comentarii

comments powered by Disqus
Powered by CouchCMS